Montering af Solcelle anlæg med Würth Vario beslag, med vertikal montering af solcellepaneler.
Her under kan du se det beslag vi montere med. Beslaget kan justeres både hvor det skrues i spæret og hvor det sidder frit over tagstenen.Her er et billede af huset før start.


______________________________________
1. Tjek placering af spær


Dette gøres ved at fjerne nogle af tagstenene. Vær opmærksom på at spærene ikke 
nødvendigvis ligger helt lige, så man skal justere på beslaget for at få det til at passe helt korrekt.


_____________________________________
2. Skub alle steneneSkub alle de sten op hvor beslagene skal sidde og sørg for at de er nemme at afmontere når du skal slibe bag på stenen for at få stenen til at ligge helt korrekt. Dette gøres ved at fjerne fastgørelsen af stenene omkring beslags stenene. I vores tilfælde søm som mange af stenen er fast siddende med.
______________________________________
3. Montering af Würth Vario beslagNår alle sten er løsgjorte skal man til at skure beslaget på, vi har valgt at bruge rustfri skruer som også Würth anbefaler, de anbefaler skruer med panhoved altså fladt hoved men her har vi brugt skruer med skrå hoved. Vi har monteret alle beslag med 3 skruer, direkte ned i spæret. Når de er skruet fast justeres beslaget til at passe i en fordybning i tagstenen og i samme rille hele vejen ned.

 

Så trækker vi stenen over beslaget og markere med kridt hvor vi skal slibe stenen så den kommer til at passe perfekt ned over beslaget. Dette er noget tidskrævende men resultatet er tiden værd.


Når man så har fået alle beslagene på og de slebne tagsten tilbage på taget er det tid for at få sat skinnerne på.

Disse skal jo ligge helt lige og der er god mulighed for at få det hele i vater og lod da man kan justeret både højde og sideværts på beslagene, der af navnet Vario.

_____________________________________
4. Würth sort skinne med låsebeslagNår skinnerne er monteret skal de rettes til. Dette skal man bruge god tid til så det bliver helt perfekt. Vi har ind til nu bare monteret 2 skinner som test skinner, de er ikke målt ud og cellen er kun en test celle.Cellerne her har størrelsen 808 mm x 1580 mm 195 watt
______________________________________

5. Første afdeling på plads

Efter en hård dag på taget er de første fire rækker celler kommet op på taget. De er sat sammen i serie af 7 celler af gangen, og monteret et 6 kvadrat kabel ned til inverteren.
Den vågne har nok opdaget at de celler der sidder i første gruppe af celler ikke lige går helt op i en deling af 7 celler, men det er løst ved at trække et kabel over til den anden ikke monterede gruppe.

2. dag sidste omgang celler er i gang med at blive monteret...

Næsten færdig... SÅ er alle celler sat på plads og nu venter Inverterene på at blive sat op og koblet til energinettet.

Øv der har ikke været andet en sol og blæst siden vi satte de sidste celler op så vi kan næsten ikke vente til inverterne bliver sat op.


_____________________________________

6. Kabel træk
Kablet er trukket ned til inverteren under tagstenene, først skæres et hak i stenen, hvorefter kablet ligges ind under det.

___________________________________

7. Forventet arbejdstid

Det har taget mig ca. 2,5 dag at sætte cellerne op ene mand på taget med 1 hjælper til at give mig cellerne op på stilladset.

___________________________________

8Værktøj vi har brugt:

Gode tynde arbejdshandsker med gummi belægning.
( ellers river man sine fingre i stykker på de ru tagsten. )

Hammer til fastgørelse af tagsten.

Skruemaskine til alle skruer ol.

Snor med kridt til at lave lige streger at arbejde efter.

Vaterpas til udmålinger.

Tommestok til udmålinger.

Vinkel måler til udmålinger.

Umbraco nøgle til at spænde beslag.

Stilads et must så er det utrolig meget nemmere at få plader ol op på taget.

Mere følger...

 

Rigtig god fornøjelse.
Og kom så i gang det er ikke så svært som du tror, men det er hårdt arbejde. I hvert fald for en frisør i Horsens som jeg selv.

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla
2024  Design by Varberg.dk   globbers joomla template