Denne del af solcelle siden roder nok lidt, da vi stadig er igang med købs processen. Vi lover at vi nok skal få styr på den hurtigst muligt.

Montering af Solcelle anlæg med Würth beslag

Her gennemgår vi den proces vi har været igennem da vi købte vores solcelle anlæg.

Til start støvsugede vi nettet for info om solceller og for priser på div anlæg. Hvilket egentligt mere forvirrede os end gjorde os klogere på hvilket anlæg og type vi skulle vælge.

I en af lokal aviserne var der en annonce om solceller, og med invitation til et info møde.
Denne annonce reagerede vi på og deltog i et godt
info møde med Solcel-energi.dk som værter.

Mødet handlede om de forskellige typer af anlæg og hvilke faldgrupper der er ved køb af solceller.

Det var kun den sidste del af mødet der rent faktisk handlede om salg af firmaets egne solcelle anlæg. Hvilket jo også var helt i orden.

Det er bestemt svært at vælge hvem man skal købe ved og de fleste anlæg er stort set ens. Hvad angår de forskellige garantier, kan det jo også være svært at gætte hvilke firmaer der eksistere om 5-10 eller 20 frem i tiden.

Derfor er det måske en god ide at finde produkter der feks er genforsikrede i Danmark.

Vi har haft kig på forskellige tilbud fra forskellige firmaer. og en af de ting vi har lagt stor vægt på har været om feks Inverteren er på positiv listen.

Vi har også lagt vægt på at vi selv ville montere solcellerne på taget for at få prisen ned. Dette har jo selvfølgelig begrænset udvalget da feks Bilka ikke vil sælge til os hvis vi selv ville montere.

Vi har fra alle firmaer vi har haft kontakt til, fået en fair og god service, de har meget villigt besvaret alle de spørgsmål vi har haft.

Valg af anlæg:
Vores strøm forbrug er på 7500 kwh pr år så vi har valgt at kigge på de 6 kw anlæg der er på markedet.

Det er jo inverteren der bestemmer hvor meget strøm der sendes ud på nettet, når den får den maksimale effekt fra Solcellerne på taget.

De forskellige inverterer kan alle noget forskelligt nogle er med webinterface altså et modul der kan sende alle produktions tal ud på en hjemmeside så man nemt kan følge med hvor meget man har sparet eller optjent til vintersæsonen.

Det er jo sådan at cellerne jo lavet mest i de solrige perioder på året når solen står højt på himlen.

Man skulle så tro at det er når vi har den stærkeste sol om sommeren, men her kan varmen nedsætte effekten og derfor er det faktisk dage med megen sol og feks blæst der produceres mest.



Forklaring på forskellige begreber:

Bypass Dioder

Hvad er bypass dioder?
Det er en måde at dele Solcelle panelet op på. I tilfælde at der feks er en flagstang eller et stort træ der kan skygge på pladerne, vil det ikke være hele pladen der lukker ned men kun den del som skyggen rammer. Nogle plader har 3 dioder andre 6 det er forskellig fra producent til producent.

180 watt eller 250 Watt
Nogle solcelle paneler har mange watt andre har mindre, og for det meste ser man bare at panelet er større jo flere watt der er på, m² effekten er stor set den samme på de fleste plader, så jo større m² jo flere watt.

 

Nyttige links:

Flg. firmaer har vi haft kontakt med.

VS-Automatik - www.vs-automatic.dk (8700 Horsens)

Dansk Solar Teknik - www.dansksolarteknik.dk

J. H. Mortensen El ApS - www.jhm-el.dk (8700 Horsens)

Andre nyttige links:

Energinet - www.energinet.dk
 

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla
2024  Design by Varberg.dk   globbers joomla template